Take a fresh look at your lifestyle.

5 Jenis Pasir Kucing Terbaik

0 130

Penggunaan pasir kucing adalah sangat penting untuk kebersihan dan kesihatan kucing.

Kucing yang sihat bermula dari penjagaan harian dan kebersihan kucing itu sendiri, terutama sekali kucing yang tinggal di dalam rumah.

Terdapat banyak jenis pasir kucing di pasaran. Bermula dari kristal, palet, kayu, tofu dan macam-macam.

Pemilihan yang baik dan kena, boleh bantu kucing tersayang lebih selesa dan bersih terutama ketika membuang.

Untuk yang baru nak beli pasir kucing, korang boleh refer kat bawah untuk tahu jenis manakah yang mungkin sesuai dengan kucing korang ye.

Pasir Kucing Terbaik Untuk Si Bulu Tersayang

1. FIFI LITTER Premium Cat Litter Carbon

Kelebihan

Kenapa perlu korang belanja banyak untuk dapatkan pasir memandang korang boleh dapat dengan harga mampu milik?

Korang cubalah Fifi Litter Premium Cat Litter Carbon.

Antara kebaikan Fifi Litter Premium ialah:

  • Mudah untuk korang cedok pasirnya
  • 100% semulajadi
  • 100% bebas habuk
  • Pasir yang ringan
  • Tak ada bakteria
  • Packaging gred makanan

Kekurangan

  • Korang perlu tukar pasir ini. Saya sarankan korang rajin tukar pasir dua minggu sekali.

Lepas korang guna pasir Fifi Litter ini, korang dah lega kerana pasirnya tak berdebu bila korang ceduk atau tuang dekat bekas kucing korang.

2. G-Mo Carbon Cat Litter

Kelebihan

Korang tak tahan dengan bau busuk yang menyegat setiap kucing korang buang air besar?

Korang boleh dapatkan G-Mo Carbon.

Antara kebaikan G-Mo ialah:

  • Ada arang aktif yang serap bau busuk tahi kucing.
  • Pasir cepat mengeras
  • Senang nak guna
  • Selamat dan semulajadi
  • 10x kawal bau busuk air kecil dan air besar kucing

Kekurangan

  • Tak wangi kerana ia guna arang aktif.
  • Pasir berwarna hitam.
    -Saya sarankan korang elak membeli pasir ini kalau korang ada kucing berbulu terang seperti putih dan kuning.

3. Dr Elsey's Ultra Premium Clumping Cat Litter

Kelebihan

Korang nak cuba pasir kucing terbaik nombor #1 di Amazon, Business Insider, dan Wirecutter magazines?

Tak lain, tak bukan Dr Elsey's Ultra Premium Clumping Cat Litter. Sekarang korang dah boleh dapatkan pasir ini di Malaysia dengan klik butang di atas.

Antara kebaikan Dr Elsey's Ultra Premiun:

  • 99% bebas habu dan debu
  • Pasir senang jadi keras dan senang untuk gumpal
  • Sesuai untuk kotak kecil
  • Gumpulan pasir susah nak pecah
  • Sesuai untuk korang yang ada banyak kucing dan anak-anak kucing.

Kekurangan

  • Harga agak mahal. Saya sarankan korang cuba dulu 9.08 Kg Dr Elsey's Ultra Premium.

Korang dah tak perlu pening-pening nak beli pasir untuk korang yang ada lebih dari satu kucing. Guna jer pasir Dr Elsey's, confirm hati tenang.

4. Cat Poodee Premium Super Clumping Natural Cat Litter

Kelebihan

Korang boring tengok pasir kucing asyik warna sama jer?

Korang nak kelainan, boleh dapatkan Cat Poodee Premium.

Antara kelebihan Cat Poodee Premium ialah:

  • Saiz pasir 2mm sama panjang dengan kuku kucing
  • Diperbuat dengan bahan semulajadi, tanpa pengawet
  • Senang untuk korang bersihkan cuma perlu masuk dan flush ke dalam mangkuk tandas.
  • Pasir senang meresap air
  • Pasir tak akan melekat dekat kotak najis kucing lagi

Kekurangan

  • Korang perlu rajin tukar pasir selepas kucing korang buang air besar dan air kecil.

Korang tak nak sakit belakang lagi setiap kali nak tukar pasir, korang guna jer pasir Cat Poodee. Masuk dalam lubang tandas. Settle masalah!

5. Star Clumping Litter Star

Kelebihan

Inilah pasir kucing terbaik yang korang boleh dapatkan dalam senarai ini, iaitu Star Clumping Litter Star.

Ia diperbuat daripada bahan special bernama gel silica.

Fungsi gel ini untuk kawal bau busuk najis kucing dengan berkesan.

Berikut kelebihan Star Clumping Litter Star:

  • Boleh guna sampai satu bulan
  • Hilang bau busuk dengan cepat
  • Mudah untuk korang bersihkan
  • Tak ada toksik, selamat untuk kucing korang
  • Tahan lebih lama
  • Tak berdebu dan bergumpul
  • Senang menyerap
  • Ringan

Kekurangan

  • Stok susah nak dapat. Selalu habis kat kedai pet.
    So kalau masa ada stok tu, beli lebih ye.

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.