Take a fresh look at your lifestyle.

7 Penyedut Asap Dapur (Hooked) Terbaik

0 35

Apa itu penyedut asap dapur?

Korang tertanya dan saya pun tertanya juga. Sebab tak pernah beli sebelum ni! Maklumlah…masih bujang lagi.

Penyedut asap berfungsi untuk elakkan bau masakan yang kita masak di dapur tersebar ke seluruh rumah.

Tanpa penyedut asap, rumah kita akan berbau dengan masakan.

Tak tahu nak beli penyedut asap apa?

Dalam artikel ini, saya akan senaraikan 7 penyedut asap dapur pilihan suri rumah Malaysia.

Penyedut Asap Dapur Terbaik

1. Haier 2 In 1 Stainless Steel Charcoal Filter Hood

Kelebihan

Penyedut asap dapur Haier sesuai untuk semua jenis bau masakan.

Antara kelebihan Haier 2 In 1 Stainless:

  • 2 dalam 1 penyedut
  • 3 penapis aluminum
  • Senang nak baiki
  • 3 butang kawal kelajuan penyedut
  • Penapis arang untuk tapis bau asap 

Kekurangan

  • Harga sedikit mahal

Korang nak masak dengan mood yang tenang pasang jer satu penyedut asap Haier ini kat dapur korang. Rumah pun bebas dari bau masakan.

2. Midea Chimney Hood

Kelebihan

Korang tengah cari penyedut asap yang tahan karat?

Korang boleh pasang Midea Chimney Hood.

Antara kelebihan Midea Chimney Hood:

  • Keluar lampu LED semasa korang tekan butang
  • 3 jenis butang kelajuan berbeza
  • 1200m/hr kuasa penyedutan
  • 1 waranti Midea dan 5 waranti motor

Kekurangan

  • Harga sedikit mahal. Saya sarankan korang klik butang di atas ini untuk lihat harga promosi.

Korang dah tak perlu pening-pening nak beli cuka, soda penaik dan sebagainya nak hilang karat sebab penyedut asap Midea ini adalah stainless steel.

3. Faberjet Classo 7633BK Slim Cooker Hood

Kelebihan

Korang nak lagi penyedut asap dengan penapis arang supaya tak berbau seluruh rumah korang?

Korang boleh pasang Faberjet Classo.

Antara kelebihan Faberjet Classo 7633BK:

  • 3 butang untuk adjust kelajuan penyedut berbeza
  • Lampu LED
  • Penapis Aluminum yang boleh dibasuh

Kekurangan

  • Kelajuan penyedut cuma 650m/hr

Tak perlu korang berpuasa bulan depan, korang dapat beli penyedut asap Faberjet dengan harga mampu milik. Ibarat korang bayar RM12/sehari.

4. Midea Slim Cooker Hood (76cm)

Kelebihan

Korang nak penyedut asap yang boleh sedut asap dari kuali korang kurang 5 saat?

Cuba pasang satu Midea Slim.

Berikut kelebihan Midea Slim Cooker Hood (76cm):

  • Lampu LED
  • Material jenis stainless steel, tahan karat
  • Motor berkembar, kuasa penyedutan yang power, 900m/hr

Kekurangan

  • Penyedut asap agak bising
  • Ada warna light grey

Boleh menyedut dan menghilangkan bau masakan dengan cepat

5. Milux Hood 90CM Cooker Hood Wide Slim Design

Kelebihan

Milux jenama yang tak asing lagi dekat Malaysia.

Milux ada jual penyedut asap mampu milik.

Antara kelebihan Milux Hood 90cm:

  • 3 penapis aluminum, tambah 3 penapis arang
  • 3 butang kawal kelajuan berbeza penyedutan
  • Ada front glass
  • Material jenis stainless steel

Kekurangan

  • Ada satu warna saja

Lepas korang dah tak perlu risau bau-bau hanyir dan busuk hilang lepas kena sedut dengan Milux Hood 90cm.

6. Morgan Slim Cooker Hood (76cm)

Kelebihan

Korang nak lagi penyedut asap power?

Tak lain, tak bukan Morgan Slim Cooker Hood 76cm. Ia ada kuasa penyedut 1300rpm motor speed.

Berikut kelebihan Morgam Slim:

  • Enjin motor berkembar yang berkuasa
  • Ada penapis arang
  • Ada bekas special untuk kumpul minyak 
  • Kuasa penyedutan 840m/hr

Kekurangan

  • Ada satu warna sahaja

Korang tak tahan dengan bau masakan yang kuat selepas korang masak? Pasang Morgan Slim Cooker Hood. Settle masalah!

7. Pacifica Heat AutoClean Slanted Hood

Kelebihan

Korang nak penyedut asap tetapi kelihatan moden?

Gelaran ini jatuh kepada Pacifica VX7 Galador.

Berikut kelebihan Pacifica VX7 Galador:

  • Heated autoclean: untuk sedut asap masakan korang secara automatik
  • Dry-heat cleaning Technology: untuk elakkan dapur korang panas.
  • Jimat ruang dapur
  • Design moden dari European
  • Instant suction action: untuk bebas asap masakan dengan cepat
  • Superior 1500m/hr x-booster suction: kuasa penyedut asap paling laju
  • Smart opening and closing: korang boleh tutup dan buka penyedut asap ini

Kekurangan

  • Harga sedikit mahal

Bila pasang Pacifica ni, ruangan dapur rumah korang lagi kemas, bersih dan nampak moden.

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.