Take a fresh look at your lifestyle.

5 Aircond Terbaik Pilihan Ramai Di Malaysia

0 4

Terdapat banyak aircond yang ada di dekat kedai, Shopee dan Lazada. Tapi nak cari aircond terbaik dan sesuai tu, agak susah juga.

Sampai pening nak beli mana satu aircond yang sesuai.

Jangan risau..

Dalam artikel ini, saya akan senaraikan 5 aircond terbaik pilihan ramai di Malaysia.

Teruskan bacaan korang..

Aircond Terbaik

1. Sharp 1.5Hp Air conditioner

Kelebihan

Korang nak aircond terbaik pilihan orang Malaysia?

Tak lain, tak bukan aircond jenama Sharp.

Kebanyakkan model aircond Sharp guna teknologi penyejuk terkini untuk pastikan rumah korang sejuk.

Antara kelebihan Sharp 1.5Hp Air Conditioner:

  • Auto cleaning berfungsi untuk keluarkan habuk yang ada di dalam aircond
  • Ada timer 24 jam, korang boleh setkan masa bila nak on dan bila nak off.
  • Ada remote control LCD untuk kawal suhu aircond
  • Ada mode penyejuk auto dan kipas
  • Ada 1 tahun waranti dari Sharp

Testimoni 

Korang jangan risau dengan harga ini, korang dapat gunakan aircond ini untuk selama 5 tahun. Sejuk rumah korang, sejuk lah mood korang.

2. Hitachi Air Conditioner (1.5HP) Air Sleep Timer Powerful Mode R32

Kelebihan

Korang suka pakai aircond jenama Jepun?

Apakata korang cuba Hitachi air conditioner.

Antara kelebihan Hitachi Air Conditioner (1.5HP):

  • Ada mode silent
  • Up-down auto swing – berfungsi kawal arah angin aircond
  • Auto restart apabila aircond ini gagal berfungsi atau blackout
  • Material yang digunakan kalis api
  • Nano Titanium Pre-Filter – penapis anti bakteria dan anti bau busuk

Lepas korang akan puas pasang dan guna aircond terbaik dari Jepun ini, korang dapat cepat sejukkan rumah korang dengan teknologi terkini Hitachi pada harga marhean.

3. Daikin Smarto FTKH-A Series

Kelebihan

Korang nak tak aircond yang korang boleh control guna smartphone korang jer?

Korang boleh beli aircond terbaik dari jenama Daikin.

Berikut kelebihan Daikin Smarto:

  • Ada penapis GreenTea, PM2.5,dan streamer discharge unit berfungsi untuk halang hama, bakteria dan habuk
  • SmartClean, bukan saja menyejuk rumah korang, angin yang keluar dari aircond ini pun bersih
  • SmartSense berfungsi untuk kesan suhu badan, ia akan adjust anginnya mengikut keselesaan suhu badan korang
  • SmartEcoMax berfungsi untuk jimatkan elektrik rumah korang
  • SmartControl, korang dah boleh kawal aircond ini hanya guna smartphone jer.

Lepas korang pasang aircond Daikin ini, rumah korang akan jadi lebih smart.

Balik-balik kerja, korang cuma tekan dari smartphone korang jer. Don't worry, be happy. Pelaburan cuma sekali, boleh pakai sampai 5 tahun.

4. Midea MSXS Xtreme SavE Inverter R32

Kelebihan

Korang tak sanggup bayar bil elektrik beratus-ratus? Nak aircond yang boleh jimat beratus-ratus duit korang?

Korang beli Midea MSXS Xtreme SavE Inverter.

Antara kelebihan Midea MSXS:

  • Boleh jimat 60% bil eletrik rumah korang
  • Gearshift: korang boleh pilih tiga jenis operation power mode sama ada 50%, 75% atau 100%
  • SmartSave IECO: bila korang on fungsi ini, korang dah jimat 60% bil eletrik 
  • Energi Chip: berfungsi untuk jimat bil eletrik sambil memberi kesejukan mengikut keselesaan korang
  • SuperIonizer: halang bakteria, dan habu serta memberi angin yang segar, dan sihat.
  • Cold Catalyst Filter: penapis yang halang segala bakteria, hama dan habu yang ada di dalam aircond ini.
  • Smart Wifi Control: korang boleh kawal aircond hanya guna smartphone. Ia turut ada fungsi special seperti self-diagnostic dan smart sleep curve.
  • Ada 2 tahun waranti dan 5 tahun waranti compressor.

Korang dah tak perlu risau dan pening kepala, aircond Midea ini mampu jimatkan banyak elektrik dengan hanya sekali korang bayar untuk dapatkan aircond ini. Siap bagi teknologi terkini untuk sejukkan satu rumah korang.

5. Panasonic X-Premium Inverter

Kelebihan

Korang nak tak aircond yang boleh korang guna sampai 10 tahun dengan harga sekali bayar?

Tak lain, tak bukan aircond dari jenama Panasonic. 

Saya sendiri ada beli mesin basuh jenama Panasonic yang beli dari tahun 2003 dan boleh guna sampai tahun 2015. Aircond jenama Panasonic tentu boleh tahan lagi lama.

Antara kelebihan aircond Panasonic X-Premium Inverter:

  • 25% Laju untuk sejukkan rumah korang
  • Hanya satu klik butang untuk hidupkan aircond ini
  • 24 jam perlindungan Nanoe-G: penapis yang berkesan 99% perangkap habuk yang ada di dalam aircond
  • Panasonic Comfort Closed app: sekarang korang boleh kawal aircond ini guna smartphone saja
  • Jimat 25% bil elektrik rumah
  • Konsisten kekalkan angin sejuk yang selesa untuk korang

Korang dah tak perlu risau nak tukar aircond baru setiap lima tahun, dengan adanya Panasonic X-Premium Inverter. Silap-silap korang dah boleh pakai sampai 20 tahun… haha, mana tahu kan.

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.