Take a fresh look at your lifestyle.

8 Scrub Badan Terbaik Yang Boleh Hilangkan Daki

0 19

Korang rajin tak scrub badan masa mandi?

Sebenarnya bukan sekadar sabun je, scrub pun kena rajin buat untuk buang sel kulit mati, kotoran-kotoran degil, daki-daki terkumpul yang boleh membawa kepada masalah lain.

Contohnya badan berbau, gatal-gatal dan berkerak.

Wanita khususnya memang kena ambil berat sikit penjagaan dalaman bukan sekadar cantik dengan solekan sahaja.

Bila kulit cantik dan sihat, baru yakin sikit nak bergaya. Sekadar dandanan ringkas, sudah memadai.

Korang boleh tengok jenama scrub badan terbaik yang boleh hilangkan daki dekat bawah ni.

Kita dah pilih yang terbaik siap-siap untuk korang tau! Senang kan hehe.

Scrub Badan Terbaik Yang Boleh Hilangkan Daki

1.TEMYRACLE Brightening Body Scrub

Scrub badan Temyracle ni homemade ye, dah lama dalam pasaran.

Memang ada peminat tersendiri jenama ni.

Mengandungi garam laut mineral, sabun organik, serta vitamin yang bagus untuk kulit.

Hasilnya kulit lebih lembut, dapat menanggalkan sel kulit mati, menghilangkan kerak-kerak celahan dan menjadikan kulit cerah sekata.

Cara pakai hanya lumur scrub badan macam biasa. gosok lembut, beri tekanan sedikit kuat pada bahagian lutut, bawah ketiak, celah peha ,mana-mana bahagian terlindung lain dan bilas macam biasa.

Tidak perlu sabun dah ye.

Pembungkusan comel sangat boleh buat hadiah tau!

Review ~ ” I used this for a while and it's the best scrub ever! the smell 😍 the effectiveness 😍 really love it! “

2. SUMBER AYU Body Scrub Lulur Mandi – scrub badan terbaik

Jenama Sumber Ayu antara scrub badan terbaik yang boleh hilangkan daki dan dah lama dalam pasaran.

Mudah jumpa scrub ni selalunya ada dekat Mydin dan kedai-kedai jamu.

Harga mesra poket insyaAllah semua mampu beli.

Malas nak keluar beli je dekat link kita share tu kan senang haha.

Ada 3 pilihan scrub :

  1. SUMBER AYU SCRUB BADAN WHITE – BENGKOANG : Scrub yang lembut dengan pencerahan kompleks dan esktrak bengkoang membantu mencerahkan dan menyamaratakan tona kulit.
  2. SUMBER AYU SCRUB BADAN WHITE – BUNGA : Scrub yang lembut dengan pncerahan kompleks dan esktrak mawar agar kulit tampak lebih cerah dan segar.
  3. SUMBER AYU SKRUB BADAN WHITE – SUSU : Scrub yang lembut dengan pencerahan kompleks dan esktrak susu membantu mencerahkan dan melembutkan kulit.

Kita selalu pakai warna purple tu wangi betul !

Review ~ ” Best dan scrub paling murah dan berkesan “

3. FRESHOP Scrub Dry Away

Bahan utama adalah kelapa dan garam mineral.

Tekstur “buttery” dengan bauan jasmine yang sangat lembut dan menenangkan.

Merupakan scrub badan lembut , tidak boleh guna di muka ye, hanya badan sahaja.

Kulit memang lembut hasil sekali penggunaan. Untuk hilangkan parut dan selulit kena rajin scrub selalu.

Daki memang hilang setiap kali scrub. Yang ni betul best!

Tidak menghakis kulit, pakai setiap hari pun boleh.

Kulit kering disyorkan pakai pelembap selepas scrub untuk elak kerengsaan.

Review ~ ” 3rd time purchased 🤣 yey go bigger container. Last time pakai mcm cepat habis sebab i use everyday dekat area armpit sebab dia memang mencerahkan and smoothens. Bau dia pun wangi. All in one, I use it as my body wash dah haha “

4. MY COFFEE Body Scrub – Scrub badan terbaik

Peminat kopi angkat tangan !

Selain sedap untuk diminum, kopi pun bagus untuk scrub badan tau.

Manfaat kopi untuk badan selain scrub badan terbaik yang boleh hilangkan daki, pengaliran darah juga lebih lancar.

Kulit lebih tegang, menghilangkan selulit, memudarkan parut serta mencerahkan warna kulit.

Review ~ ” Please used this scrub.. Memang akan repeat order this scrub “

5. DOVE Ice Cream Body Scrub

Dove memang sinonim dengan pelembap.

Tapi Dove pun ada keluarkan scrub badan ye.

Terdapat dalam 3 pilihan scrub:

  • Green – Biji kiwi & aloe vera
  • Aloe Pink – Biji delima & shea butter
  • Blue – Kacang macadamia & susu beras

Semua soft scrub, sesuai digunakan setiap hari dan tidak mengeringkan kulit.

Review ~ ” Best wangi, tak terlampau kasar untuk gosok dekat badan. Really recommended “

6. MARSHALLY Fresh Fruity Scent Body Scrub

Okay kita nak bagi tahu rahsia scrub badan best ni.

Murah dan best amat!

Ada 6 variasi bau yang korang boleh pilih tau.

  • Kiwi
  • Lemon
  • Peach
  • Beri biru
  • Tembikai

Gabungan ramuan hebat seperti serbuk kulit walnut, garam laut mineral, biji kiwi , madu dan minyak pati terpilih memberikan hasil kulit yang lembut dan rasa bersih selepas digunakan.

Dengan harga yang murah, scrub badan ini sangat berbaloi untuk dibeli.

Jenama ni jarang kita jumpa dekat pasaran, jadi beli online jelah senang hehe.

Review ~ ” Smells so goood after use it. I really recommend this. It is cheap but acts like a normal scrub which sell in stores. So, better go for cheaper price with high quality, right? “

7. GOOD VIRTUES CO Radiant Renewing Body Salt Scrub

Diperbuat dari bahan asas seperti minyak organik habbatussauda dan ekstrak natural himalaya , jenama ni memang terkenal dengan bau lembut dan tidak menggunakan sebarang pewarna.

Pengalaman sendiri pakai scrub badan ni, memang kulit rasa bersih dan segar lepas mandi.

Tapi untuk kulit kering disarankan pakai losyen lepas scrub.

Cara pakai hanya lumur sedikit dan gosok dalam gerakan membulat secara perlahan, dan bilas dengan air macam biasa.

Review ~ ” Best wangi… Halus skin lepas guna.. Baru first time guna “

8. PLU Original Body Scrub

Aha ni jenama scrub badan terbaik yang boleh hilangkan daki no 1 di Korea tau.

Dengar pun dah tau wajib cuba kan.

Berfungsi 3 dalam 1, sebagai scrub, pelembap dan penyegar kulit.

Bebas SLS, parabens, silikon, pewarna tiruan, polyethylene, minyak mineral, phthalates, benzophenone, dan alkohol.

Diformulasi 100% dari serbuk kulit walnut California, selamat digunakan kanak-kanak dan ibu mengandung.

Terdapat dalam 5 variasi menarik untuk dipilih:

  • Berry Mix
  • Rosemary Herb
  • White Musk
  • Coconut
  • Pomegranate

Review ~ ” Soft, gentle cleaning effect, good scent and it is comfortable to use this product “

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.