Take a fresh look at your lifestyle.

Mesin Jahit Murah Dan Berkualiti – 5 Jenama Harga Bawah RM500

0 5

Plan untuk menjahit dan sedang mencari mesin jahit murah? Baca sampai habis ye.

Kos hidup yang sangat tinggi pada masa sekarang sangat membebankan.

Apa yang boleh jimat dan buat sendiri, kita buat sendiri.

Contohnya menjahit baju. Baju kurung misalnya kalau tempah paling murah pon mungkin rm50, untuk seorang je tu, kalau satu keluarga? Fuh menangis juga.

Belajar jahit baju sendiri tidak susah, banyak tutorial percuma dekat Youtube.

Kelas menjahit pon banyak , badan kerajaan pon ada anjurkan kursus menjahit ni.

Okay untuk pemula, mesti korang nak tau jenama yang sesuai dibeli.

Dekat bawah ni kita dah senaraikan 5 mesin jahit murah dan berkualiti harga bawah RM500.

Jom kita lihat.

Mesin jahit murah

1. OKURMA Mesin Jahit Portable – Mesin Jahit Murah Dan Berkualiti

Jenama Okurma ni dah 40 tahun dalam pasaran.

Sangat terkenal dekat Jepun.

Ada 18 pilihan jahitan dan 4 pilihan jahitan butang.

Dilengkapi dengan lampu LED, tak perlu risau kalau menjahit di tempat gelap.

Paling best ada meja sambungan, jadi tiada masalah jahit baju bersaiz besar.

Kelajuan antara 750rpm+-, dikuasakan oleh motor AC 220-240V,70W.

Lebar jahitan sehingga 4.5mm, manakala panjang di antara 3.6mm ~ 4.4mm.

Posisi jarum tersedia dalam bentuk L dan M untuk jahitan lurus.

Review~” I chose this 518S coz it has standing double thread's spools-easy for twin needles, 22 stitch patterns, affordable + coins earned, front load bobbin-easy jammed thread removal “

2. RIINO Dual Speed Sewing Machine Rapid Pro with Extension Board

Harga mesin jahit ni tak sampai RM300.

Ada 16 jenis jahitan dan dwi kelajuan, laju dan perlahan ( boleh pilih )

Kompak dan ringan.

Didatangkan dengan lampu LED.

Percuma 92 kit bahan bahan jahitan.

Beroperasi secara senyap. Best ni!

Review ~ ” Mesin jahit saiz kecik sikit daripada biasa.. kelajuan pun tak laju mcm brand yg besar. Tapi semua jenis bunga benang berfungsi dgn baik. Sesuai kalau nak belajar menjahit untuk sendiri pakai “

3. SWISSTHOMAS Sewing Machine Mesin Jahit Stitch Xpert – Mesin Jahit Murah Dan Berkualiti

Warna hitam berkilat sangat cantik ye.

Terdapat dalam 20 jenis jahitan.

Dwi pemula, boleh tekan butang sahaja ataupun dengan pedal kaki.

Mempunyai LED light.

Dwi kelajuan , boleh pilih mod untuk menjahit.

Percuma kit menjahit, bagus !

2 tahun jaminan untuk motor mesin.

Tidak terlalu bising, selesa untuk menjahit dimana-mana.

Dipacu dengan motor DC 12V, 1.5 ampere.

Harga masih bawah rm300 ye, berbaloi untuk dibeli .

Review ~ “suka sangat warna dia..nampak esklusif & menarik..hitam itu menawan..dah try guna..jahitan cantik..bunyi pun tak kuat..jahit malam-malam tak ganggu orang tido..terbaik la”

4. PANASONIC New Sewing Machine FHSM 505A Pro

Jenama Panasonic sangat terkenal di negara kita.

Harga mampu milik dan ketahanan yang tidak diragui.

Sangat sesuai untuk yang betul-betul baru nak pegang mesin jahit.

Datang dengan 12 jenis jahitan, dan lampu LED.

Dwi kelajuan, boleh pilih mod untuk menjahit.

Dikuasakan dengan motor DC6V 1200mA atau 4xAA bateri AA.

Ketebalan menjahit maksimum sehingga 2.5mm.

Mempunyai laci simpanan.

Ringan dan mudah dibawa kemana-mana.

Review ~ “Semua ok. Ingatkan besar sikit tapi memg mini molek😂cute je, boleh la buat jahit baju-baju atau seluar-seluar yang koyak. Memang terbaik, semua cukup mesin pun ok.. hopefully tahan lama. Siapa yang tiada mesin jahit tu , saya recommended belilah mesin jahit ni. Senang, sbb kita boleh alter baju sendiri”

5. PHILIPS Portable Sewing Machine FHSM 505A Pro – Mesin Jahit Murah Dan Berkualiti

Lebih kurang macam jenama Panasonic, tapi ada sedikit kelainan di bahagian luaran mesin.

Juga sesuai untuk yang betul-betul baru nak kenal mesin jahit.

Mempunyai 12 jenis jahitan dan lampu LED.

Dwi kelajuan , boleh pilih mod menjahit.

Kelajuan sehingga 350rpm, dipacu oleh motor DC6V 1200mA atau bateri 4xAA.

Ketebalan menjahit sehingga 2.5mm.

Percuma kit menjahit asas.

Ringan dan mudah dibawa kemana-mana.

Harga tidak sampai RM200, mesra poket !

Review ~ “Cantik dan saya dah cuba 12 jenis jahitan tu, sangat bagus berbanding selama ni jahit tangan je”

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.