Take a fresh look at your lifestyle.

5 Jenama Pelebat Rambut Terbaik Dan Berkesan

0 13

Yang mencari pelebat rambut terbaik, baca post ni sampai habis ye.

Rambut ni dikenali sebagai mahkota wanita.

Sebenarnya bukan wanita je, lelaki pun sama, tapi lelaki kalau botak pun bukan masalah besar.

Berbeza dengan wanita, rambut gugur memang menjejaskan penampilan dan keyakinan diri sendiri.

Ada banyak faktor rambut gugur seperti pemakanan, genetik, penyakit, serta rutin penjagaan rambut yang tidak teratur.

Terdapat banyak petua tradisional yang boleh kita ikut untuk lebatkan rambut, contohnya basuh dan perap rambut dengan santan.

Tapi zaman sekarang semua kena cepat, jadi petua-petua macamni boleh dibuat pada waktu terluang sahaja (kalau adala haha).

Jadi korang tak payah susah hati sangat, dekat bawah ni saya dah senaraikan beberapa jenama pelebat rambut terbaik dan berkesan. Jemput baca sampai habis ye !

Pelebat rambut terbaik

1. iiMONO SHEA MOISTURE JAMAICAN Black Castor Oil Strengthen & Restore Treatment Masque | Restore Smoothie | Hair Serum

Pelebat rambut ini vegan dan tidak diuji ke atas haiwan.

Set lengkap terdiri daripada serum, ‘treatment masque' dan ‘hair smoothie'. Boleh dibeli berasingan, tapi jika masalah rambut anda kronik, disarankan guna 1 set terus ye.

Treatment masque – Gabungan formulasi organic shea butter, black castor oil, pudina dan cuka epal, memberi kelembapan dan meyuburkan kulit kepala serta akar rambut. Rambut sihat bersinar, lebat dan lembut, serta rapi tidak kusut lagi.

Hair smoothie – Memulihara dan membaikpulih rambut yang rosak serta merapikan rambut. Cara pakai, lumurkan krim dari akar hingga hujung rambut, tidak perlu dibilas.

Serum – Tidak mengandungi silikon, sulfat, parabens, phthalates, mineral oil dan petrolatum. Sesuai digunakan setiap hari, terutamanya untuk yang suka mewarna rambut.

Review ~ ” Love love love! My hair now sooo smooth using all the product. Naturally curly hair. Now they’re so moist and healthier than before”

2. GINGER KING Hair Growth Serum

Serum pelebat rambut dari China ini dikatakan sangat berkesan untuk rambut gugur.

Menggunakan halia, ginseng, polygonum mutiforum dan herba angelica sebagai bahan aktif.

Kulit kepala berminyak, rambut gugur atau sukar tumbuh rambut boleh cuba serum ni.

Cara pakai adalah keringkan rambut.

Sapu serum pada kulit kepala dan urut perlahan. Tidak perlu dibilas.

Review ~ ” good hair improvement products .. I have been using it for many months and my hair has improved a lot “

3. ARABELLA Serum Santan Pelebat Rambut

Serum pelebat rambut santan kelapa dara ini sangat istimewa kerana dihasilkan tanpa haba (cold pressed).

Ini bermaksud nutrien herba dan kelapa dara 100% asli dan tidak berubah.

Dapat menghalang keguguran rambut, merawat akar rambut serta merapikan rambut.

Vit E memberi kelembapan extra pada rambut.

Tiada bahan kimia merbahaya, bayi dan ibu mengandung pun boleh guna tiada masalah.

Review ~ ” Good product! Baru cuba seminggu. Nampak tumbuh anak rambut “

4. GOOD VIRTUES CO Hair Serum

Wangi ! Mesti korang suka.

Untuk yang allergik pewarna dan bahan kimia lain, sesuai guna serum pelebat rambut ni ye.

Terkenal dengan penggunaan minyak organik Habbatus Sauda untuk setiap produknya.

Ada 3 jenis serum untuk setiap masalah rambut yang berbeza.

  • Multiple repair serum ( Mengandungi minyak organik habbatus sauda , minyak macadamia , minyak zaitun , minyak vitamin E dan trichomega – merawat akar rambut, sesuai untuk rambut bercabang dan tidak terurus )
  • Advanced treatment serum ( Diperkaya dengan minyak organik habbatus sauda, minyak chia seed, minyak vit E serta trichomega – menguatkan dan melembutkan rambut, melindungi rambut dari kerosakan akibat sinar UV )
  • Hairfall serum ( Gabungan minyak organik habbatus sauda, minyak jojoba, vit E dan trichomega – merawat rambut gugur, menyuburkan kulit kepala dan akar rambut )

Pelebat rambut ini juga boleh beli di kedai atau dapatkan je secara online , lebih mudah !

Review ~ ” Lepas shampoo, pakai serum dia, kurang kusut dari dulu, gugur pun sehelai 2 je. Recommended! “

5. SELECT Argan Oil Healing Treatment Hair Serum

Minyak argan memang sangat terkenal kebaikkannya untuk rambut.

Tapi serum pelebat rambut ni tidak melekit tau, cepat meresap dan wangi ! Best !

Gabungan formulasi hebat minyak argan, asid linoleik, omega 6 dan omega 9 ini mampu merawat akar rambut, melindungi dari kerosakan, menyihatkan dan melebatkan rambut.

Boleh guna harian untuk dandanan rambut tiada masalah.

Review ~ ” Been using this for 3 months ++ and the results are superb!🤩 recommended hair serum “

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.