Take a fresh look at your lifestyle.

Loose Powder Terbaik – 7 Jenama Boleh Beli Di Watson

0 34

Untuk “make-up enthusiast”, pemilihan loose powder terbaik dan sesuai adalah sangat penting.

Sebab tu golongan ni kalau beli mekap memang lama, semua jenama nak cuba, mana yang okay dengan kulit, color yang bersesuaian dan tidak kisah langsung dengan harga.

Loose powder ni sesuai untuk kulit kering, kulit berminyak dan kombinasi kedua-duanya.

Tidak sesuai untuk kulit kering kerana finishing akan nampak “cakey' atau bercapuk, kulit wajah akan nampak lebih tua.

Hasil mekap dengan loose powder juga lebih cantik dan tahan lama.

Loose powder ini menyerap minyak dan menutup liang pori, jadi selepas pemakaian loose powder, kene betul-betul bersihkan muka korang ye untuk elak pori tersumbat.

Untuk yang masih mencari jenama loose powder terbaik ,boleh rujuk senarai bawah ni.

Nak beli pon senang taw, pergi je Watson insyaAllah semua ada.

Loose powder terbaik

1. REVLON PhotoReady Candid Anti-Pollution Loose Powder – Loose powder terbaik

Loose powder jenama Revlon ni memang ‘top ranked' dekat Watson.

Kemasan akhirnya halus dan cantik. Tidak bercapuk.

Ringan, dan bersifat “translucent”, riasan sedikit sudah mencukupi untuk full coverage.

Bebas parabens, phthalates, pewarna dan haruman sintetik. Bagus!

Mengandungi antibakteria serta nutrien yang memelihara kulit dan melambatkan penuaan walaupun anda kerap bermekap.

Terdapat dalam 3 tona, cerah, sawo matang dan kulit gelap.

Harga masih mampu milik ye, sangat berbaloi untuk dimiliki.

Review ~ “Produk terbaik…dari dulu lagi pengguna revlon..suka produk revlon”

2. WARDAH Everyday Shine Free BB Loose Powder

Rangkaian jenama Wardah kian popular di Malaysia.

Saya masih ingat dulu, ‘fashion public figure' terkenal Indonesia , Dian Pelangi selalu menggunakan jenama ni dalam fashion show beliau.

Loose powdernya juga tidak kurang hebat, ramai pengguna berpuas hati dengan jenama Wardah ni.

Bersifat sangat halus, dan menyerap minyak, hasilnya kemasan matte yang cantik dan tidak berkilat.

Produk ini juga boleh mengecilkan liang pori tau! Best kan?

Korang boleh cuba loose powder Wardah ni, harga pon murah tak sampai rm30.

Review ~ “Suka sangat loose powder ni banyak kali beli, rasa macam tak pakai apa2 and tak cakey pun, pakai dekat rumah best, pakai dekat luar pun best, dia macam boleh lock make up gitu & sesuai juga untuk touch up make up”

3. IN2IT Blur & Matte Loose Powder – Loose powder terbaik

Konsepnya sesuai untuk golongan remaja dan awal 20an, boleh dilihat dengan imej ceria dan ‘sweet' pada pembungkusannya.

Tekstur bedak halus, menyerap minyak, dan kandungan Vitamin E juga membantu memelihara kelembapan kulit.

Bersifat ‘translucent' juga mampu mengaburkan cela serta liang pori yang besar.

Datang dalam satu tona universal, sesuai untuk semua jenis kulit.

Harga juga masih mesra poket, dibawah rm30.

Review ~ ” Matte loose powder best guna. Make up still on point even seharian berpeluh dibawah terik mentari. Sesuai untuk kulit oily mcm saya. Love! 💓 “

4. SILKYGIRL Shine Free Loose Powder 

Silkygirl sinonim sebagai jenama mekap untuk ‘beginner'.

Mudah didapati di mana-mana kedai dan harganya juga mampu milik.

Loose powder silkygirl datang dalam 2 variasi warna , ‘natural light' dan ‘natural medium'.

Tekstur sangat halus dengan kemasan matte serta menyerap minyak .

Diperkaya dengan ‘bisabolol' dan ‘allantoin' yang dapat melindungi dari radang kulit, anti penuaan serta mencerahkan tona kulit.

Biasanya 2 bahan ni kita boleh jumpa dalam produk Korea dan Thailand je tau.

Sekarang produk tempatan pon dah makin berkualiti setanding jenama luar.

Tak rugi cuba loose powder ni.

Review ~ ” I love to use silkygirl powder. My makeup lasts longer and is oil free. Not too thick, and doesn't change the texture of my foundation. Most importantly it doesn't make my makeup too cakey “

5. SIMPLYSITI Loose Powder – Loose powder terbaik

SimplySiti ni ada peminat tersendiri ya.

Banyak feedback pengguna yang sangat berpuas hati dengan produk ni.

Tekstur ultra halus dan menghasilkan kemasan super matte. Sangat cantik!

Ada 3 variasi warna yang boleh dipilih ‘light', ‘medium' dan ‘tan'.

Kaya dengan antioksidan serta mengandungi bahan berkualiti lain seperti Vitamin A, Vitamin E , camellia japonica seed oil (tsubaki oil) dan minyak bunga matahari.

Didatangkan dengan SPF50.

Tidak hairanlah harganya sedikit ‘pricey' , ramuannya memang terbaik!

Korang kena cuba loose powder ni. Dengar cerita selalu SOLD OUT dekat Watsons, jadi beli je online senang hehe.

Review ~ ” Sumpah loose powder terbaik yg pernah saya try terus grab lagi 1 lepas try walaupun baru je beli sebab dia sangat-sangat bagus! “

6. YOU Outriwear Airy Fit Loose Powder

Aha ni satu lagi jenama dari Indonesia yang bagus.

Semua produk jenama YOU ni berkualiti , termasuklah loose powder. Kena cuba taw!

Sangat ringan, teknologi ‘Airy Smooth Formula' umpama angin yang menghasilkan kemasan matte sempurna tidak ‘cakey' dan ‘flakey'.

Menyerap sebum kulit dengan effektif sehingga 24jam dan tidak mengeringkan kulit.

Diperkaya dengan ekstrak bunga Immortelle C-lock , yang memelihara keanjalan kulit serta ‘centella asiatica' untuk kelembapan kulit extra dan menghalang kerengsaan kulit.

Terdapat dalam 3 warna yang korang boleh pilih ikut warna kulit:

  • Shell beige
  • Natural buff
  • Classic Ivory

Sangat sesuai untuk kulit sensitif ya.

Review ~ ” Saya dah try.. Memang best jenama you ni. Bila pakai muka nampak glowing.. X melekit… Sangat-sangat best.. Jenama you ni semua produk dia terbaik…”

7. IN2IT MEN Oil Control Loose Powder  – Loose powder terbaik

Satu-satunya jenama loose powder yang dibuat khusus untuk lelaki.

Ringan dan menyerap minyak.

Kemasan matte yang cantik dan tidak bercapuk.

Mekap juga tahan lebih lama bila pakai loose powder ni.

Datang dengan SPF30 tau, tak perlu dah susah-susah beli ‘sunscreen' lain.

Review ~ ” bedak die x de colour and best sbb ringan je “

Khas untuk wanita lepas bersalin

yang nak

kempiskan perut 

dalam 3-7 hari sahaja

dalam 3-7 hari sahaja

 KEMPISKAN PERUT

Leave A Reply

Your email address will not be published.